onsdag 15. februar 2012

Ritualer


I Sikhismen har de disse ritualene:
I trossamfunnet sikhisme har de ritualer som navngiving, overgangen fra barn til voksen, bryllup og innvielse til khalsaen og kremering.

-Navngiving: Under navngiving bærer de barnet fram til alteret i diwan hallen. Når de kommer fram til alteret legger de barnet på den røde løperen, før de tar en hukak, der den hellige boken åpnes på en tilfeldig side. Den første bokstaven i det verset man finner, blir da den første bokstaven i fornavnet.

-Overgangen fra barn til voksen: Dette gjelder bare for gutter, der denne handlingen foregår i hjemmet. Man tar det tøystykket som har dekket håret, og erstatter det med en turban.

-Bryllup: Et av de største ritualene sikhismen har. Det er veldig viktig for dem å stifte familie, og det at barna deres gifter seg med noen fra samme trossamfunn. Feiringen foregår over 3 dager, som i et hindu bryllup.

-Innvielse til Khalsaen: Khalsaen foregår 13.april hvert år. Ritualet er i henvisning i de handlinger guruen Gobind Singh gjorde da han kom opp med Khalsaen. I dag skjer handlingen ved at fem menn lager en udødelighetsdrikk.
-Kremering: Det blir mer som en begravelse, der de kremerer den avdøde, og sprer den i en elv eller et hav. Mange sprer det i Kiratpur i Punjab.




15 kommentarer:

  1. Svar
    1. HOLD KJEFT DIN DUMME BALLE STEIN! RÆVHÅL!

      Slett
    2. well that escalated quickly

      Slett
    3. Hej bøgser!
      Går det godt???
      Hilsen jeres mødre! :-)

      Slett
    4. lol hva er dette for noe

      Slett
  2. jeg tror jeg har analprolaps

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen spurte din syke jævel! Gå til en lege! Du må ikke si alt du tenker altså. haha jeg prøver bare å rette opp noen feil i mange hoder til noen hjernedøde mennesker. Eller er de mennesker? Alle er så dumme nå for tiden hihi xoxo din bitch

      Slett
  3. AHAHAHHA ke troll

    SvarSlett
  4. Wassup fella fellas!? :D

    SvarSlett
  5. mitt navn er jonny og jeg liker analsex
    xoxo

    SvarSlett
    Svar
    1. Kontroller hormonene dine din jævla kåte ekle perverse gris. oink oink

      Slett
    2. HAHAHAHA du tror du kommer til å få deg noen jenter som vil ha analsex med deg? fy faen hvem vil ha det med en gris som deg? Bli bedre og tenk med det lille hodet ditt!!!!!

      Slett
  6. ka i helseke e galt med dettan kommentarfelte-

    SvarSlett